IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Veno Livius Augustus

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Veno

avatar

Aantal berichten : 74
Leeftijd : 23
Woonplaats : Everland

Character sheet
Alias: Eros
Leeftijd: 18
Partner: Love has many names. He is called Cupid, Amour, Phanes, Eros.

BerichtOnderwerp: Veno Livius Augustus   ma nov 05, 2012 9:22 am


C H A R A C T E R
VOORNAAM Veno
ACHTERNAAM Augustus
BIJNAAM Livius, Cupido
LEEFTIJD 18
GESLACHT Mannelijk
BAAN Hulpkok bij Granny's Diner
GEAARDHEID Heteroseksueel

F A I R Y T A L E
NAAM Eros
VERHAAL The tale of Psyche and Eros
BIJZONDERHEDEN Veno had de gave om mensen verliefd op elkaar te maken. Hij hoefde enkel de mensen te raken met zijn pijlen. Dit kan hij natuurlijk niet meer, zijn pijlen hebben namelijk geen effect meer.

O U T S I D E
LICHAAM Met zijn 1.87 m is Veno niet de kleinste en was hij ook nooit geweest. De jongen is ook niet bepaald licht, hij weegt zo’n 75 kg.
OOGKLEUR Donkerbruin
HAAR Veno heeft van origine roze haren, hij doet er meestal niks mee en laat het zo warrig/krullerig zitten. Soms gaat er wel een kam erdoorheen, gel gebruikt hij zelden.
KLEDING Zijn kledingstijl is niet erg opvallend, maar hij weet wel hoe hij zich moet kleden. Meestal zult je hem zien in pullovers, sweaters, hoodies, fijn zittende jeans en sneakers.
OVERIG Veno draagt in de herfst en ’s winters bijna altijd sjaals en anders wel een face mask. Hij laat zijn nek niet zo graag zien. Verder heeft hij nog gaatjes in zijn oren.

I N S I D E
KARAKTER
GULLIBLE - Het is zeer makkelijk om Veno iets aan te praten. Hij gelooft iedereen op zijn of haar woord. Hij ziet namelijk alleen het goede van alle mensen in en probeert zoveel mogelijk de tedere kant van anderen omhoog te halen. Hij blijft en is tenslotte cupido. Er wordt echter wel vaak misbruik gemaakt van zijn naïviteit. Het wordt ook nooit beter, aangezien hij het zelf zelden door heeft.
ENDEARING - Misschien komt het door zijn gave, die hij nu niet meer heeft. Maar Veno straalt iets liefs en aangenaams uit. Hij is prettig gezelschap waardoor mensen hem sneller in vertrouwen nemen. Wanneer er iemand naar hem toe komt met een probleem, troost hij deze maar al te graag.
CHAOTIC – Ongeorganiseerd en een ramp in plannen. Veno’s kamer is een slagveld waarvan je de kleur van de vloer niet eens kan zien. Alles ligt door elkaar en het is elke keer weer een verassing wat hij vindt tussen al zijn spullen. Plannen kan hij ook al niet. Het liefst voert hij alles tegelijk uit, wat allemaal stress en problemen oplevert. Organiseren en opruimen moet je niet aan hem overlaten, dan vraag je om serieuze problemen.
KIND – Hij is altijd bereid om je te helpen of hij je nu heel goed kent of gewoon een vreemdeling bent. Beleefd en vriendelijk in elke situatie.
IMPULSIVE – Veno denkt soms vrij weinig na over zijn acties of wat hij zegt. Hiervan krijgt hij vaak spijt, omdat hij door sommige situaties, beloftes maakt die hij eigenlijk niet kan nakomen. Ook zijn woorden kunnen verkeerd opgevat worden, dit zou hij kunnen voorkomen door een paar secondes te wachten. Maar Veno handelt altijd spontaan als er iets in hem opkomt.
HUMBLE – Niemand is perfect. Zeker Veno niet en dat weet hij maar al te goed. Als hij iets niet goed kan waarvan anderen dat wel denken, geeft hij het eerlijk toe. Hij is bewust van tekortkomingen en zal niet doen alsof hij beter is.

VERLEDEN
Veno groeide op in een dorp en had alleen zijn moeder. Zijn vader was vertrokken wanneer deze hoorde dat hij een kind kreeg. Niemand snapte de man, want Veno's moeder was bloedmooi. De mooiste van het dorp, van de dichtstbijzijnde steden, misschien wel van het hele land. Het was ook bekend dat ze een heks was, maar een 'goede' heks. Ze beoefende zogenaamd witte magie. Dit was echter alles behalve waar. Ze was inderdaad een heks, maar geen witte heks. Haar kast stond vol met boeken waarin kwaadaardige drankjes en vloeken in stonden. Niemand wist dit, behalve de onschuldige Veno en zijn vader.

Ondanks zijn moeder die constant op Veno’s nek zat, over allerlei problemen, was de jongen zeer geliefd bij zijn soortgenoten, maar ook bij volwassenen. Hij ontdekte over zijn gave wanneer hij een zelfgemaakte boog kreeg van zijn oom. De pijlen die hij erbij kreeg waren van puur goud. Hij was aan het spelen met zijn vrienden en prikte twee van zijn vrienden, een meisje en een jongen met zijn pijl. Het was enkel als een grapje bedoeld, maar de twee werden direct verliefd op elkaar. Hij probeerde het vaker en bij verschillende mensen en steeds weer gebeurde hetzelfde. Enthousiast vertelde hij dit aan zijn moeder. Deze had er echter geen belangstelling voor en negeerde zijn gave.

Veno kreeg op een dag een bericht van zijn vrienden dat er een nòg mooiere vrouw dan zijn moeder in het dorpje was. Zijn moeder kreeg dit natuurlijk ook meteen te horen. Nieuwsgierig naar dit meisje ging ze haar bezoeken. Ze was inderdaad bloedmooi en perfect in ieder opzicht. Veno's moeder kon er niet tegen en stuurde haar zoon op weg om haar verliefd te maken op een oerlelijke vent of monster, want zíj moest tenslotte de mooiste zijn.

Met tegenzin ging hij die nacht naar het meisje genaamd Psyche toe. Op een of andere manier was hij nerveus en wanneer hij een pijl op haar richtte, werd de bloedmooie dame wakker. Ook al was het donker en kon zij hem niet zien, Veno schrok toch en prikte per ongeluk zichzelf met de pijl. Hij werd hopeloos verliefd op Psyche en kon de opdracht niet voortzetten. Hij vertrok en loog tegen zijn moeder dat het was gelukt.

De volgende nacht bezocht hij Psyche weer. En ook zij, ook al zag ze hem niet viel voor de zachtaardige jongen. Hoe graag ze hem ook wilde zien, Veno liet het niet. Ze mocht om geen enkel beding het licht aandoen wanneer hij kwam. Hij was doodsbang dat zijn moeder erachter zou komen dat hij elke nacht langskwam. Ook was hij bang dat ze hem zou afwijzen wanneer zou hem zou zien. Psyche werd echter nieuwsgierig naar Veno en stak midden in de nacht een kaars aan. Veno echter werd wakker van het licht. Geschrokken dat Psyche hem had gezien vertrok hij direct zonder een woord. Hij heeft het nooit kunnen uitleggen, want na deze nacht kwam de vloek.

De volgende dag wist hij uiteraard niet meer wie Psyche was. Zijn moeder was hij ook vergeten. Hij was niet meer Eros, maar Veno Livius Augustus. Die nacht had hij blijkbaar doorgebracht in Granny’s B&B. Veno solliciteerde bij Granny’s Diner om alles te kunnen betalen. Ook al kan hij niks meer herinneren van zijn leven als Eros, hij mist toch iets. Op een of andere manier voelt hij zich eenzaam. Alsof hij zo net een dierbare heeft verloren. Hoe ver hij ook probeert te graven niks kan die leegte uitleggen. Het enige wat hij nog heeft van zijn bestaan als Eros zijn de boog en de gouden pijlen.
TILLIE AT CAUTION
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Graham
Admin
avatar

Naam : Celeste
Aantal berichten : 61
Leeftijd : 26
Woonplaats : The Interwebz

Character sheet
Alias: Tin Man
Leeftijd: 32
Partner: I'm not half as good at anything as I am when I'm doing it next to you.

BerichtOnderwerp: Re: Veno Livius Augustus   ma nov 05, 2012 9:43 am

Hij is goedgekeurd~ :3
Je mag beginnen met spelen. Veel plezier~ c:

_________________

There's one thing I'll never be able to tell anyone now.
The one thing I should have told you, and now I can't.
It wasn't worth it.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://onceuponatime.actieforum.com
 
Veno Livius Augustus
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Character :: Character Introduction :: Accepted-
Ga naar: