IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Graham Lockhart

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Graham
Admin
avatar

Naam : Celeste
Aantal berichten : 61
Leeftijd : 26
Woonplaats : The Interwebz

Character sheet
Alias: Tin Man
Leeftijd: 32
Partner: I'm not half as good at anything as I am when I'm doing it next to you.

BerichtOnderwerp: Graham Lockhart   za nov 03, 2012 10:53 am

C H A R A C T E R
Naam Graham Lockhart
Bijnaam Gray
Leeftijd 32
Geslacht Man
Geboortedatum 9 maart
Sterrenbeeld Pisces
Chinese zodiac Monkey
Geaardheid Biseksueel
Baan Engineer

F A I R Y T A L E
Naam The Tin Man / Nick Chopper
Verhaal The Wizard of Oz
Bijzonderheden Zoals zijn naam al doet vermoeden was hij volledig uit tin gemaakt. Tevens had hij geen hart, wat de reden was dat hij met Dorothy meeging naar de Wizard of Oz.

A P P E A R A N C E
Haarkleur: Donkerbruin
Haarstijl: Kort, warrig
Oogkleur: Bruin
Lengte: 1.70
Gewicht: 62
Postuur: Normaal
Kledingstijl: Casual / afgetrapt
Littekens: Op zijn borst boven zijn hart en bijna onzichtbare littekens rond zijn gewrichten

P E R S O N A L I T Y
» Masked Graham verbergt veel over zichzelf onder een masker van een vaak aanwezige glimlach en een zelfverzekerd persona. Hij is eigenlijk twee hele verschillende mensen: Graham als publieksfiguur, en Graham op zichzelf. Zelfs mensen die hij vertrouwt laat hij niet zomaar toe. Hij wekt de illusie dat het eigenlijk altijd wel goed met hem gaat, terwijl dit misschien niet altijd helemaal het geval is. Hij weet zelf niet helemaal goed of hij dit doet om anderen niet tot last te zijn, of omdat hij niet zwak wil overkomen.
» Centre of attention Het is vrijwel onmogelijk om niet te weten wanneer Graham een ruimte betreed; meestal laat hij duidelijk merken dat hij aanwezig is, en trekt hij alle aandacht naar zich toe, of dit nu goede of slechte aandacht is. Hier voelt hij zich ook het veiligste – wanneer hij zich maar luid en zelfverzekerd genoeg presenteert, denkt hij dat niemand dieper zal kijken en zal zien wie hij werkelijk is.
» Charming Naar buiten toe is Graham erg charmant. Hij heeft snel zijn woordje klaar en is eigenlijk in staat zich wel uit elke situatie te praten of, desnoods, te flirten. Dat wil niet zeggen dat hij zomaar door iedereen aardig gevonden wordt; want aan de weerszijde van dit charmante karakter staan natuurlijk de mensen tegen wie hij niet zo charmant is, of de mensen die zijn gedrag als storend of aanstotelijk opvatten. Graham heeft waarschijnlijk net zo veel vijanden als dat hij bewonderaars heeft.
» Romantic Graham is makkelijk. Dat wil zeggen, hij zeurt niet veel over wie hij mee naar bed neemt. Zolang het ademt, menselijk is, en een beetje aantrekkelijk, zit het al snel goed. De reden hiervoor is dat hij absoluut, onder geen beding, nooit, klaar is voor een vaste relatie. One-night stands zijn prima en omdat hij zijn partners niet meer dan een nacht ziet, hoeft hij niet kieskeurig te zijn. Voor een echte relatie zou hij wel iemand willen hebben die op hetzelfde niveau zit als hij, en waarbij hij zich genoeg op zijn gemak voelt om zijn masker te laten vallen, maar hier is hij niet klaar voor.
» Insecure Onder het masker gaat een man schuil die erg onzeker over zichzelf is, of liever: die pessimistisch over zichzelf is ingesteld. Hij ziet zichzelf niet als een mislukking, maar is er wel van overtuigt dat hij elke mogelijke relatie in zijn leven, of het nu vriendschappelijk of romantisch is, ooit naar de knoppen zal helpen. Dit is eigenlijk de grootste reden dat hij geen langdurige relatie wil: hij is bang—weet zeker—dat hij deze op een dag zal verpesten en dat hij dan weer alleen zal zijn, en waarom zou je jezelf lekker maken met iets wat je toch maar voor korte duur kan hebben? Hij is niet onzeker over zijn kunnen als mechanic of over zijn intelligentie, maar eerder over zijn kunnen om relaties te onderhouden, en over zijn eigen karakter. Wanneer mensen hem van het tegendeel proberen te overtuigen, is hij meestal kortaf tegen ze in de hoop dat ze hem met rust laten voor ze te belangrijk worden.
» Gentle Eigenlijk is Graham in de kern heel zachtaardig en lief, maar zo wil hij niet overkomen omdat dat mensen uitnodigt bij hem te blijven. Hij wil niet per se koud of afstandelijk overkomen, maar wel vervelend genoeg om wel te mogen maar niet van te houden, dus verbergt hij zijn zachtaardige karakter onder het masker dat hem als een tweede huid is geworden. Tot nu toe heeft het gewerkt.
» Idealistic Wanneer het niet op zichzelf aankomt, is Graham een eeuwige idealist en optimist. Er is geen probleem dat niet op de een of andere manier opgelost kan worden, geen mankement dat niet gemaakt kan worden. Hij ziet alles als kapotte technologie, en weet meestal ook daadwerkelijk snel tot een oplossing te komen. Hij houdt van dit soort puzzels, houdt van de uitdaging. Hij fixt graag dingen, omdat hij er dan niet over na hoeft te denken dat hij zichzelf niet kan fixen.

I N T E R S T S
Hobby's: Sleutelen aan auto’s/technologie, coderen, kaarten, bankhangen
Houdt van: Technologie, drank, harde rockmuziek, comic books, internetspelletjes, auto’s
Houdt niet van: Stilte, stilstaan, Storybrooke, domme mensen, mensen die hem afleiden van zijn werk, mensen die te zeer in hem zijn geïntereseerd
Fears: Alleen zijn, relaties, geheugenverlies

H I S T O R Y
Graham leefde voor zijn tijd in Storybrooke in Oz, en stond bekend als de Tin Woodman of gewoon de Tin Man omdat hij volledig uit tin gemaakt was. Iedereen in Oz herinnerde hem zich alleen maar zo; er waren maar weinig mensen die wisten dat hij niet altijd de Tin Man geweest was, dat hij eerst gewoon een mens geweest was die Nick Chopper heette. Nick was een houthakker die hout leverde aan zijn gehele dorp en daar betaald voor kreeg; niet genoeg om rijk van te worden, maar genoeg om van te leven. Hij leverde ook hout aan een oude vrouw, met wiens dienstmeid, Nimmie Amee, hij vaak van doen kreeg. Nimmie was vriendelijk tegen hem, en stopte hem vaak wat overgebleven eten toe. Gedurende de vele jaren dat hij bij de oude vrouw en haar dienster kwam, werd Nick verliefd op Nimmie.

Hij stond op het punt haar ten huwelijk te vragen, maar moest daarvoor natuurlijk eerst toestemming vragen aan de oude vrouw. De vrouw kon nog maar weinig zelf, en wilde haar dienster, die haar jarenlang zo goed geholpen had, niet kwijt; wanhopig wendde ze zich tot de Wicked Witch of the East, die beloofde dat de oude vrouw Nimmie zou behouden. Omdat de Wicked Witch wist dat Nimmie ook verliefd was op Nick en ze met hem zou weglopen wanneer ze geen toestemming kreeg, moest Nick van het toneel verdwijnen. Om dit te doen behekste de Wicked Witch Nick’s bijl—iedere keer dat Nick hakte, vloog de bijl uit zijn handen en hakte een van zijn ledematen af. Iedere keer dat dit gebeurde, vroeg Nick de smid de missende ledemaat met een ledemaat van tin te vervangen; uiteindelijk bleef Nick over met een lichaam van tin, en verliet hij het dorp.

Vlak nadat hij het dorp verlaten had, kwam hij erachter dat alles vervangen was door tin of metaal - behalve zijn hart, dat gewoonweg miste. Hij miste zijn hart, maar zag geen enkele manier om het terug te krijgen, en ondanks dit kleine mankementje was hij trots op zijn lichaam van tin, omdat dit niet vermoeide. Daarom begon hij door Oz te trekken. Aangezien hij volledig uit tin gemaakt was—behalve zijn gewrichten, deze waren gemaakt uit buigbaar ijzer—begon hij zichzelf de Tin Woodman te noemen, vanwege zijn eerdere baan als houthakker in het bos, en later zelfs gewoon de Tin Man. Als de Tin Man reisde hij Oz rond, tot hij enkele keren in de stromende regen terecht was gekomen. Tin kan niet roesten, maar ijzer wel, en aangezien zijn gewrichten van ijzer gemaakt waren, kon hij zich op een gegeven moment niet meer bewegen. Hij zat vast in het bos, vast in zijn eigen lichaam.

Daar werd hij enkele weken later gevonden door Dorothy Gale, een meisje uit een plaats die Kansas heette, waar de Tin Man nog nooit van had gehoord. Dorothy oliede zijn gewrichten en haalde de roest eraf. Ze vertelde dat ze op weg was naar de Wizard of Oz om te vragen of hij haar terug kon sturen naar Kansas, en vroeg of de Tin Man samen met haar en Scarecrow mee wilde reizen. Tin Man, die dacht dat de Wizard hem misschien een hart kon geven, ging met Dorothy en Scarecrow mee, en ze pikten onderweg nog de Cowardly Lion op. Tijdens hun reizen kwam de Tin Man erachter dat Scarecrow hersenen wilde, en de Cowardly Lion moed; daarop gaf hij toe dat hij zelf een hart wilde.

De vier vervulden de opdracht van de Wizard of Oz door de Wicked Witch of the West te vermoorden, ook al was de Wizard maar een gewone oude man zonder magische krachten. Tin Man kreeg van hem een hart gemaakt van rood fluweel, gevuld met zaagsel, wat vreemd op hem overkwam, maar hij geloofde in de Wizard, en daardoor functioneerde het fluwelen hart als een echt hart, ook al had Dorothy hem verteld dat hij niet echt een nieuw hart nodig had, omdat hij al de zachtaardigste van de drie was. Dorothy keerde terug naar Kansas, en de overige drie gingen hun eigen weg.

Tin Man keerde terug naar zijn eigen dorp, in de hoop dat hij Nimmie kon vinden en alsnog met haar kon trouwen, maar naar mate hij dichterbij kwam. merkte hij dat hij eigenlijk helemaal niet meer zo verliefd op haar was. (Dit kwam omdat het hart dat de Wizard hem gegeven had een vriendelijk hart was, maar geen liefhebbend hart, ook al wist Tin Man dit niet.) Toch zocht hij haar op, alleen om erachter te komen dat Nimmie getrouwd was met een zekere Chopfyt: oorspronkelijk was dit een soldaat, Fyter, die Tin Man nog had gekend toen hij nog Nick Chopper was, maar hij had hetzelfde lot ondergaan als Nick. Het enige verschil was dat Fyter zijn ledematen had laten vervangen door Nick’s achtergelaten ledematen. Nimmie trouwde met hem omdat Chopfyt haar deed denken aan de twee mannen van wie ze het meeste had gehouden. Tin Man walgde van het aanzicht, en verliet het dorp, om zich in de buurt van Emerald City te vestigen.

Daar bleef hij tot de vloek van de Evil Queen kwam, en hem van zijn huisje in Oz naar een huis in Storybrooke verplaatste. Zijn herinneringen aan zijn tijd in Oz was hij kwijt. In plaats daarvan was hij Graham Lockhart, een intelligente maar ietwat warrige man van twee-en-dertig die beter met technologie was dan met mensen, en die een beetje iffy werd van alles wat met commitment en lange relaties te maken had. In Graham’s herinneringen was hij een man die altijd problemen met zijn vader, die inmiddels bijna twintig jaar dood was, had gehad, en die al op vroege leeftijd kon coderen en nieuwe dingen kon maken en repareren – behalve zijn relatie met zijn vader, en zichzelf. De enige vaste relatie die hij zich kan herinneren had hij ergens halverwege zijn twintiger jaren, en die had hij naar de knoppen geholpen door altijd de belangrijke momenten te vergeten. Daarna hield hij het op one-night stands omdat die gemakkelijker waren. Hij heeft daarom ook niet echt een vaste vriendengroep. Hij heeft kennissen en klanten. De enige echte vriend die hij heeft, die hij al kent van kinds af aan, is Lucas, maar Lucas is... een speciaal geval waar hij liever niet over praat.

De littekens rond zijn hart komen door een hartoperatie die hij enkele jaren geleden moest ondergaan, en ook al is hij dankbaar voor de operatie, is hij nog steeds een beetje ongemakkelijk met het litteken en heeft hij liever niet dat iemand het ziet of aanraakt. Waar de littekens rond zijn gewrichten vandaan komen weet hij niet; hij heeft ze al van kinds af aan, en het enige wat zijn vader er ooit vaagjes over gemompeld heeft kwam neer op ‘baby’, waar Graham niet veel wijzer van werd. Ze zijn bijna niet te zien, dus heeft hij er niet veel last van; hij is ze haast gaan zien als moedervlekken. Na de dood van zijn vader nam hij diens bedrijfje over, waar hij nu nog steeds bij werkt, en is meestal degene om computerproblemen of autoproblemen van anderen op te lossen. Het is een leven waarin hij tevreden is, maar hij heeft nog steeds het gevoel dat hij iets mist, al kan hij bij God niet bedenken wat.

T R I V I A
» Graham grijpt snel naar alcohol. Hij is geen alcoholist, geenszins, maar heeft alle potentie om die te worden. Zelf ziet hij dat absoluut niet zo. “Het is maar een glaasje, kan geen kwaad, kap met zeuren.” Het is meer een gewoonte dan een echte verslaving.
» Hij heeft de neiging op zijn borst te tikken wanneer hij nadenkt, op het litteken over zijn hart. Hij heeft het zelf meestal niet in de gaten; wanneer hij het wel in de gaten heeft, stopt hij meteen.

_________________

There's one thing I'll never be able to tell anyone now.
The one thing I should have told you, and now I can't.
It wasn't worth it.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://onceuponatime.actieforum.com
 
Graham Lockhart
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Character :: Character Introduction :: Accepted-
Ga naar: